Wij organiseerden voor de vierde keer het buurtproject Metropolis West op het Huygens College, waarbij tweedejaars leerlingen bedrijven in de omgeving in beeld brachten. Ze mochten zelf interviewen, filmen en monteren. Op 24 januari lanceerden we de vernieuwde website www.metropoliswest.nl met een vertoning van alle reportages in LAB111.

Uitleg en aan de slag
We koppelden de leerlingen aan een bedrijf in de buurt van school waar zij nieuwsgierig naar waren. Ze kregen interview les en maakten een lijst met interviewvragen. We legden uit welke shots je kunt gebruiken om iets in beeld te brengen. Hierna mochten ze alles dat ze hadden geleerd in de praktijk uitvoeren.  De leerlingen gingen in duo’s met een begeleider naar het bedrijf. Daar filmden ze en interviewden ze een medewerker. De leerlingen waren erg nieuwsgierig en waren vaak benieuwd naar hoeveel geld de geïnterviewde verdiende. Hier kregen ze niet altijd antwoord op, het was in ieder geval ‘genoeg’. Na het interview monteerden de leerlingen zelf de gemaakte beelden.

Het eindresultaat
In LAB111 vertoonden wij de reportages van de leerlingen onder presentatie van MC Kimo! De leerlingen vonden het erg leuk, maar ook spannend om hun eigen werk op het grote doek te zien.  Als extraatje deelde we na de presentatie prijzen uit in de categorieën; beste camerawerk, beste interview en beste montage.

Geslaagde middag

Het was een erg geslaagde middag. De leerlingen vonden het ook erg leuk om naar de filmpjes van hun klasgenoten te kijken!
Wil je de filmpjes van het project ook bekijken? Kijk dan op www.metropoliswest.nl.