Luc van Leeuwen   |   Directeur

Als leerlingen vragen wat ik bij Bekijk ’t doe dan zeg ik: ik ben de eindbaas. Dat houdt ook in: chief dishwasher, oudpapierwegbrenger en chauffeur – want we zijn een klein bedrijf. Dat betekent tevens dat we flexibel zijn, snel overleggen en nieuwe dingen uitproberen zoals Virtual Reality. Leerlingen vind ik te gek, net als film. Dat laatste het liefst in EYE, de beste bios van Amsterdam!

Ellenoor Bakker   |   Hoofd educatie

Ik gaf in het eerste jaar van de master aan de filmacademie blozend toe dat ik wel eens in slaap val bij het kijken van een film, waarop het hoofd van mijn nieuwe opleiding direct reageerde met: De bioscoop een uitgelezen plek voor een dutje. Niets kon op dat moment mij meer vertrouwen geven in het feit dat het wel snor zat tussen mij en dat allesomvattende filmvak.

Roos Dickhout   |   Productieleider

Na het zien van de bioscoophit ‘De Heksen’ was ik verzot op films. De oproep van Cinekid voor kinderjuryleden in groep 8 was dan ook geheel aan mij besteed. Ik kon me niks beters bedenken dan een heel weekend nieuwe films en tv-programma’s te kijken en mijn mening erover te geven. Als kers op de taart mocht ik de aanwezige hoofdrolspelers op het podium interviewen.

Mounira  Mansour |   Docent
Ik heb al heel wat scholen bezocht voor de projecten van Bekijk ‘t als docent spel en vloggen bijvoorbeeld. Naast presenteren en acteren in bekende televisieseries als Spangas, geef ik ook heel graag les!
.

Mo Anouar   |   Docent

Ik zat nooit graag in de klas. Voor de klas staan gaat me beter af. De beste manier om zelf te leren is immers om anderen wat te leren. Als het even kan door verhalen te vertellen. En films zijn de mooiste verhalen die er zijn.

Gregory “Shaggy” Albertzoon  |   Docent

Dans is mijn ding. Ik verblijd en inspireer mensen graag met mijn levensgenietende energie. Iedereen moet zich kunnen uiten en zijn mening kunnen geven. Hoe raar of gek die ook is, in beweging, woord, geluid en houding. Respecteer elkaars mening!

Marco Hohl   |   Hoofd communicatie

Bij Bekijk ‘t hebben we veel filmliefhebbers in huis. Ik reken mezelf ook tot die categorie, maar ik moet iets bekennen: ik ben een klein beetje verslaafd aan YouTube en zelfs Instagram. Beide social media gebruiken beeld op een nieuwe manier en vertellen hiermee dé verhalen van deze tijd. Like! Heart!

Camiel Zwart   |   Docent

Ik vind het belangrijk dat leerlingen onderwezen worden in verschillende videotechnieken, om op die manier mediawijsheid te bevorderen. Via workshops geef ik hen de tools mee om het media-aanbod beter te begrijpen. Naast filmdocent ben ik zelfstandig regisseur en producent van documentaires en fictie films.

Michiel Vaanhold   |   Docent

Bij Bekijk ‘t ontwikkel ik filmeducatieprojecten die ik vaak ook uitvoer. Film opent deuren naar nieuwe werelden en laat je andere perspectieven zien. Het is super belangrijk om je in te kunnen leven in een ander. Dat wil ik mijn leerlingen meegeven. Daarnaast is de wereld zo audiovisueel geworden dat ik vind dat jongeren daarin getraind moeten worden.

en extra stukje tekst een extra stukje tekst een extra stukje tekst

Simone Bennett  |   Docent

Door zelf films te maken leren scholieren hun eigen, persoonlijke verhalen te vertellen. Ik begeleid hen in het maken van korte films en stop motion animaties en geef ook les in mediawijsheid op basisscholen. In mijn lessen leren ze goed samen te werken met elkaar en veranderen ze van filmconsument in filmmaker.

Chris Jacobs   |   Docent

Voor Bekijk ‘t begeleid ik filmworkshops met middelbare scholieren. Leerlingen zijn erg creatief en hebben dat zelf vaak niet eens door. In mijn les leren ze een film in elkaar te zetten en worden ze geïnspireerd hun verhaal in beeld om te zetten. Voor mij zijn video’s op internet erg belangrijk. Ze geven me info en kennis over elk mogelijk onderwerp!

Michelle de Moor  |   Docent

Ik geef workshops grime en daarin komt van alles voorbij. Van karakter grime, waarbij we de leerlingen ouder maken of veranderen in zombies, tot special effects make up zoals bloederige verwondingen. Het is erg leuk om les te geven in mijn vak. Ik vind het belangrijk om workshops te verzorgen die de interesse en creativiteit van mijn leerlingen prikkelen. 

Edo Sutherland  |   Docent

Voor Bekijk ‘t geef ik verschillende workshops zoals stop motion filmpjes en video-cv’s maken. Onze projecten hebben altijd een duidelijk doel en zijn lekker hands-on, met een korte instructie en tastbaar resultaat. Ik ben heel erg bezig met storytelling en dan vooral hoe je met visuele middelen je verhaal nog beter kunt vertellen. 

Janneke Mattijssen  |   Docent

Ik werk als filmdocent op basisscholen en middelbare scholen en vind het elke keer weer mooi om te zien hoe eigenzinnig leerlingen zijn bij het maken van film. Ze verrassen me steeds weer. Het is belangrijk om jezelf ergens in te kunnen uiten. Film is daar een perfect medium voor. Ik vind het bijzonder dat ik leerlingen kan ondersteunen in het vormgeven van hun ideeën. 

Marleen van Veen  |   Docent

Bij Bekijk ‘t geef ik lessen fotografie, fotobewerking en animatie. Ik geniet van levendige, brutale leerlingen, die hun eigen kijk op de dingen laten zien. Als leerlingen een foto maken, een film of een animatie, vertellen ze een verhaal over zichzelf, laten ze zien hoe ze naar het leven kijken. Dat verveelt nooit!

Dieuwertje Stienstra  |   Docent

Als film- en acteerdocent raak ik keer op keer geïnspireerd door de jonge mensen met wie ik werk. Film is een toegankelijk medium waarmee leerlingen makkelijk hun verhaal kunnen vertellen. Zonder film zou ik mezelf en anderen veel minder goed begrijpen. Daarom kan ik niet zonder!

Timo van Barneveld  |   Docent

Ik geef sinds 2015 filmworkshops bij Bekijk ‘t. Mijn dag is compleet als jongeren hun eigen creativiteit ontdekken door een paar simpele stappen te zetten. Met films en games kan je je opeens in een compleet andere wereld wanen. Het gemak waarmee dat gebeurt, verbaast me nog altijd.

Eva van Pelt  |   Docent

Ik ben documentaire- en programmamaker. Voor Bekijk ’t geef ik workshops media en film. We streven ernaar leerlingen praktische vaardigheden mee te geven die ze direct kunnen toepassen in het echt. Lesgeven is spannend, boeiend en leerzaam en een verrijking voor mij als mens en als filmmaker. 

Bastiaan Bosma  |  Docent

Sinds 2014 geef ik workshops voor Bekijk ‘t; van green screen tot vloggen. Ik vind het leuk om kinderen enthousiast te maken over film maken en het creëren van dingen. Het maakt mij niet uit of ze er goed in zijn of niet. Het gaat mij erom dat ze creatief bezig zijn en dat ze ontdekken dat ze veel kunnen bereiken als ze hun fantasie de vrije loop laten. 

Lieke van den Berge  |  Digital design

Ik denk mee over de sites en vormgeving van Bekijk ‘t. Ik geef ook les op het gebied van nieuwe media, kunst en technologie. Ik ben dagelijks bezig met het internet. Niet alleen hoe dingen er mooi uit kunnen zien; in mijn lessen komt ook naar voren hoe het werkt. De continue ontwikkeling van het internet en de gevolgen daarvan fascineren mij. 

Jenneke Boeijink  |   Docent

Ik ben filmregisseur en freelance fotograaf. Voor Bekijk ‘t geef ik af en toe workshops waarin filmen en fotograferen centraal staan. Voor mij zijn film en fotografie de leukste mediums die er bestaan! Die passie wil ik heel erg graag overbrengen op mijn leerlingen. 

Kim Tuin  |  Docent

Ik ben beeldend kunstenaar en docent, en voor beide gebruik ik nieuwe media. Film, fotografie en het internet zijn inspirerende mediums. Ik kwam in aanraking met Bekijk ‘t toen ik nog les gaf als docent beeldende vorming. Het enthousiasme waarmee leerlingen met de projecten bezig waren werkte aanstekelijk!

Rens Weijenborg  |  Docent

In samenwerking met Bekijk ‘t geef ik een variatie aan filmworkshops zoals vloggen, stop motion en green screen. Ik wil mijn leerlingen zelfverzekerder maken. Mijn lessen blinken uit in het ontdekken van nog niet eerder aangeboorde kwaliteiten en interesses én van vrijheid. Wanneer ik hierin slaag dan kan mijn dag niet meer stuk! 

Max van Tiggelen  |  Administratie

Vanaf de oprichting van Bekijk ’t heb ik me ingezet als bestuurslid. Tien jaar geleden ben ik daarmee gestopt en nu ben ik voor de administratie verantwoordelijk. Ik heb twee zoons die op de middelbare school zitten en vind het belangrijk dat leerlingen enthousiast worden gemaakt voor film. Het maken van films is namelijk écht leuk! 

Mc Kimo  |  Docent

Ik geef rapworkshops en begeleid leerlingen bij het schrijven van teksten. Die nemen we op in een studio en daarna maken we er een videoclip bij. Ik werk graag met jongeren, vooral de wat ‘moeilijkere’, want daar was ik er ook één van. Mijn workshops gaan over taal, jezelf uiten en het vinden van zelfvertrouwen om je tekst voor te dragen.

Raquel Tijsterman  |  Docent

Ik verzorg dansworkshops, onder andere bij de jaarlijkse videoclip battle van Bekijk ‘t, en vind het leuk om jongeren in beweging te krijgen. Ik hoop dat mijn lessen leerlingen zelfvertrouwen geeft; dat ze leren te focussen op waar ze goed in zijn en dat dit hun talent naar boven haalt.

Vincent van den Brink  |  Docent

Het maken van beeld is het leukste wat er bestaat. Ik vind het een fijne manier om de werkelijkheid – en soms zelfbedachte realiteiten – vast te leggen. Ik maak voornamelijk foto’s en video. Bij Bekijk ’t geef ik workshops fotografie. Met beeld vertel je verhalen en verhalen brengen ons dichter bij elkaar. Dat is het belangrijkste wat er is! 

Aldo Agaatsz  |  Docent

Ik ben filmmaker en geef workshops waarin ik probeer leerlingen te inspireren en ze out of the box te laten denken. Een goede film begint met een sterk verhaal. Camera- en montagetechnieken bepalen de storytelling. Ik vind het tof om over film te praten en leerlingen te helpen bij hun creatieve proces.

Daniel Top  |  Docent

Mijn taak als filmdocent is het om leerlingen te leren interviewen, presenteren en filmen. Zelf heb ik een grote passie voor presenteren. Ik heb een eigen YouTube kanaal genaamd ‘Jellebom’ waar ik voornamelijk ‘voxpops’ doe; dat zijn kleine interviews met mensen op straat op basis van een centrale vraag. 

Martijn van der Veen  |  Docent

Mijn naam is Martijn en ik ben acteur voor film en tv. Bij Bekijk ’t werk ik als dramacoach en -docent. Werken met jongeren leidt altijd tot onverwachte resultaten! Verhalen laten ons lachen en huilen. Daarom is het vertellen en vertolken van verhalen, het mooiste wat er is in mijn ogen.