Luc van Leeuwen   |   Directeur

Ik was een jaar of tien. We hadden met onze schoolklas het Mauritshuis bezocht en moesten er een opstel over schrijven. Ik schreef dat ik graag in het Mauritshuis zou willen wonen. Tot mijn grote verbazing  won ik daar een prijs mee! Ik was toen vastbesloten later museumdirecteur te worden, dat leek me de beste kans om ooit in het Mauritshuis te kunnen wonen. Geen van tweeën gelukt, helaas.

Ellenoor Bakker   |   Educatie

Ik gaf in het eerste jaar van de master aan de filmacademie blozend toe dat ik wel eens in slaap val bij het kijken van een film, waarop het hoofd van mijn nieuwe opleiding direct reageerde met: De bioscoop een uitgelezen plek voor een dutje. Niets kon op dat moment mij meer vertrouwen geven in het feit dat het wel snor zat tussen mij en dat allesomvattende filmvak.

Roos Dickhout   |   Projectmedewerker

Na het zien van de bioscoop hit ‘De Heksen’ was ik verzot op films kijken. De oproep van Cinekid voor kinderjuryleden in groep acht was dan ook geheel aan mij besteed. Ik kon me niks beters bedenken dan een heel weekend nieuwe films en televisieprogramma’s te kijken en mijn mening er over te geven. Kers op de taart mocht ik de aanwezige hoofdrolspelers op het podium interviewen.

Max van Tiggelen   |   Administrateur
Michiel Vaanhold   |   Freelance docent

In 1988 sloot mijn basisschool af met de musical ´de allerlaatste nieuwsshow´. Ik speelde een glansrol als Dagobert Dreutel, hoofdredacteur van een belangwekkende krant. Maar liefst drie keer uitverkocht!

Mounira  Mansour  |   Freelance docent
Ik heb al heel wat scholen bezocht voor projecten van Bekijk ‘t. Naast acteren en presenteren geef ik ook heel graag les!

Mo Anouar   |   Freelance docent

Ik zat nooit graag in de klas. Voor de klas staan gaat me beter af. De beste manier om zelf te leren is immers om anderen wat te leren. Als het even kan door verhalen te vertellen. En films zijn de mooiste verhalen die er zijn.

Gregory “Shaggy” Albertzoon   |   Freelance docent

Dans is gewoon mijn ding… In mijn werk, als ik vrij ben, in het uiten van mening en emotie. Mensen verblijden en inspireren met mijn levensgenietende energie. Iedereen moet zich kunnen uiten en zijn mening kunnen geven, hoe raar, gek het ook kan zijn, in beweging, woord, geluid, houding. Respecteer elkaars mening.