Luc van Leeuwen   |   Directeur

Ik was een jaar of tien. We hadden met onze schoolklas het Mauritshuis bezocht en moesten er een opstel over schrijven. Ik schreef dat ik graag in het Mauritshuis zou willen wonen. Tot mijn grote verbazing  won ik daar een prijs mee! Ik was toen vastbesloten later museumdirecteur te worden, dat leek me de beste kans om ooit in het Mauritshuis te kunnen wonen. Geen van tweeën gelukt, helaas.

Rianne Vogel   |   Educatie

Al op de basisschool was mijn interesse voor kunst en cultuur erg breed. Zo wilde ik bijvoorbeeld voor de eindmusical perse een Marokkaanse dans aanleren en uitvoeren, inclusief prachtige Marokkaanse jurk. En won ik in groep 6 ooit een prijs door het maken van een robot die balletjes kon gooien met behulp van een windblazer. Het is geweldig om als kind te kunnen ontdekken wat je allemaal kan, en toe te werken naar een eindresultaat waar je trots op kunt zijn!

Roos Dickhout   |   Projectmedewerker

Na het zien van de bioscoop hit ‘De Heksen’ was ik verzot op films kijken. De oproep van Cinekid voor kinderjuryleden in groep acht was dan ook geheel aan mij besteed. Ik kon me niks beters bedenken dan een heel weekend nieuwe films en televisieprogramma’s te kijken en mijn mening er over te geven. Kers op de taart mocht ik de aanwezige hoofdrolspelers op het podium interviewen.

Max van Tiggelen   |   Administrateur
Michiel Vaanhold   |   Freelance Regisseur/filmmaker

In 1988 sloot mijn basisschool af met de musical ´de allerlaatste nieuwsshow´. Ik speelde een glansrol als Dagobert Dreutel, hoofdredacteur van een belangwekkende krant. Maar liefst drie keer uitverkocht!

Anne de Vroomen  |   PR & Communicatie
Als Bekijk ‘t in mijn jeugd was langsgekomen op mijn middelbare school, dan had ik dit berichtje met een cocktail in de hand geschreven, ergens op het strand van Cannes om weer de zoveelste filmprijs in ontvangst te nemen. Ik had dan veel eerder ontdekt hoe tof het is om films te maken en ik was dan uiteraard supergoed geweest (in mijn dromen). Nu kwam ik er pas op latere leeftijd achter en doe ik eigenlijk van alles in de media. Met soms trotse ouders en tevreden werkgevers als gevolg. Ook best een mooie prijs.