Eind januari presenteerden de leerlingen van het Huygens College in Amsterdam vol trots hun project: METOPOLIS WEST 2018/2019.

In de filmzaal van LAB111 wachtten medescholieren, vrienden en familieleden in spanning af waar de leerlingen de maanden ervoor druk mee waren geweest. Voor de negende editie van het project METROPOLIS WEST 2018/2019 gingen de klassen 2E en 2F van het Huygens College de straat op om korte reportages van bedrijven en organisaties in de buurt te maken. Het eindresultaat mocht er wezen! Een grote verscheidenheid aan bedrijven en organisaties kwam voorbij. En een grote verscheidenheid aan interview-, camera- en montagetalent! De grootste talenten werden beloond tijdens een feestelijke prijsuitreiking.

De winnende filmpjes gingen over basisschool De Waterkant waar uitgebreid gesproken werd met juf Mirjam, kleuterschool Pomydo waar een pedagogisch medewerker werd geïnterviewd, kledingwinkel Jutka en Riska waar mooie kledingsetjes werden samengesteld, een bezoek aan de Hollandsche Manege terwijl je angst voor paarden hebt, de tramremise bij de Havenstraat waar je niet zomaar naar binnen mag en de werkzaamheden van wijkagent Hans.

De middag werd gepresenteerd door Mo Anouar. Geen nieuw gezicht voor de leerlingen, want hij begeleidt namens Bekijk ’t de filmlessen op school waarin hij de leerlingen interview-, camera- en montagetechnieken aanleert. Als presentator van het voormalig jongerenplatform Yo Mo! weet Mo Anouar als geen ander hoe je korte pakkende video’s maakt. Yo Mo! is omgedoopt tot jongerenplatform Spot on., zonder Mo.

Meer weten over het Metropolis-project? Lees hier meer.
Meedoen? Mail: roos@bekijkt.nl