De herkansing op meerdere scholen

Leerlingen van het Montessori Lyceum Amsterdam, het Cburg College, het Cartesius Lyceum en het Mediacollege in Amsterdam hebben dit schooljaar voor het eerst deelgenomen aan het virtual reality-filmproject De herkansing.

De leerlingen kregen twee workshops om kennis te maken met virtual reality. De eerste workshop was een introductieles over filmen in 360º, met daarbij unieke voorbeelden uit VR-films die de leerlingen op een professionele headset konden bekijken.

In de tweede workshop werden de missende scènes uit de VR-film De herkansing opgenomen. De leerlingen werden in groepjes opgedeeld en werkten onder begeleiding van een Bekijk ’t VR-filmdocent aan een eigen scène, met een eigen 360º camera.

Bekijk ’t heeft de scènes gemonteerd en de uiteindelijke complete film was voor de leerlingen op 11 april tijdens een speciaal scholierenprogramma op het Imagine Film Festival in Eye te zien. Ook was er een feestelijke awarduitreiking voor de beste bijdragen aan de film.

Het project De herkansing is een coproductie van Bekijk ‘t en Imagine Film Festival in samenwerking met regisseur Lucia Galindo Martinez, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Fonds 21. Met dank aan: Cburg College, het practoraat Het Nieuwe Kijken van het Mediacollege Amsterdam en Samsung.

Meer weten over dit unieke project? Klik hier of mail Roos: roos@bekijkt.nl.