VMBO Filmschool – het eerste jaar

VMBO Filmschool – Het eerste jaar

De VMBO Filmschool. De naam zegt het eigenlijk al. Dat is een filmschool, maar dan speciaal voor VMBO-ers. Want een goede kennismaking met film is superbelangrijk, zeker als je tiener bent!

in schooljaar 2013-2014 startten we met dit tweejarige project op de Bredero Mavo in Amsterdam-Noord. We verzorgden drie keer een volledige projectweek voor alle eerstejaars leerlingen. Professionele scenarioschrijvers, regisseurs, acteurs, grimeurs en filmmakers gaven de leerlingen in het eerste jaar een gedegen basis in het filmvak.

Voor Bekijk ’t betekende deze filmschool een fantastische mogelijkheid om de ervaringen met kortdurende participatieprojecten in theater en film om te zetten in een doorlopende leerlijn. Leerlingen bouwden iedere projectweek voort op de kennis die ze eerder opdeden. En de methodes die we ontwikkelden zijn vanaf schooljaar 2015-2016 beschikbaar op www.vmbofilmschool.nl.

Met dank aan Fonds voor Cultuurparticipatie www.cultuurparticipatie.nl en Prins Bernhard Cultuurfonds www.cultuurfonds.nl.