Vloggen op het Sweelinck College

De tweedejaars leerlingen op het Sweelinck College in Amsterdam deden mee met ons vlogproject, gegeven door twee docenten die zelf vloggers zijn: Ouassima en Mo van het YouTube kanaal Yo Mo!

De leerlingen werkten in groepjes en bedachten samen wat voor vlog ze wilde maken. Er waren allemaal verschillende ideeën. De één plakte een euro op straat en filmde de reacties van de mensen. De ander deelde gratis knuffels uit. En weer een ander maakte een reportage en stelde mensen op straat vragen over pesten; wat ze van pesten vinden en of ze zelf wel eens zijn gepest. Als ze klaar waren met filmen en ze tevreden waren met het beeldmateriaal, mochten ze zelf de vlog monteren en een thumbnail maken.

Aan het einde van de laatste les bekeken de klassen met elkaar alle vlogs. Iedereen vond het leuk om ook de vlog van hun klasgenoten te zien. Per klas waren er daarnaast prijzen te verdienen, in de categorieën beste presentatie, beste camerawerk en beste montage! Met de prijsuitreiking werd het project feestelijk afgesloten.

Ook vloggen op school? Klik hier voor meer informatie of mail Roos: roos@bekijkt.nl.