Korte video-, fotografie en acteerworkshops

Zoek je een korte en krachtige introductie van een bepaalde discipline? Een blokuur kennismaken met fotografie of video? We hebben een serie actieve workshops waarin precies dat centraal staat.

Filmen: kaders en standpunten

In deze workshop leer je de basis van filmen. Welke shots zet je in om een verhaal te vertellen? Welke camerastandpunten kun je allemaal gebruiken? En waarom kies je bij bepaalde scène eerder voor een mooie close-up, dan een totaalshot? Na deze workshop weet je hier alles van én heb je geleerd dit toe te passen in een korte scène.

Overtuigende reclames

In reclames wordt slow motion vaak ingezet om de positieve kanten van een product te benadrukken. In deze workshop maken leerlingen zelf een reclame met voice-over en een onderdeel in slow motion. Ze leren op een actieve manier hoe producenten je overtuigen hun product te kopen.

Fotografie: SuperImpose

Het Instagram account fetching_tigers van Annegien Schillink is rázend populair. En terecht! In deze fotografieworkshop werken we met de app die zij het meest gebruikt: SuperImpose. Leerlingen bedenken een foto of kiezen uit verschillende opties, en bewerken ‘m tot een creatief eindresultaat.

Gifjes en Vine Camera

Hoe maak je zelf een gifje of Vine, en dan met name een echt geinige?  Tijdens deze workshop leren de leerlingen korte filmpjes in een ‘loop’ te maken. Na het bekijken van inspirerende en creatieve gifjes en Vines, is het de beurt aan de leerlingen om een zo creatief mogelijk filmpje te maken. Aan het einde van de workshop presenteert iedereen zijn werk aan elkaar.

Green screen en sfx

Waarom wordt green screen ingezet en hoe werkt het? In deze actieve workshop nemen we scènes op in green screen. Je belandt in een weiland met koeien, vliegt door het universum of bent te gast op een bruiloft in Kazachstan. Er wordt een regisseur en cameraman aangewezen, en natuurlijk zijn er acteurs nodig. Samen maak je de scène en leer je op een actieve manier over het principe van green screen. Indien nodig kunnen er special effects worden toegevoegd!

ComicLife strips maken

Word zelf onderdeel van een cartoon! In deze workshop werken we een korte verhaallijn uit, waarna de leerlingen deze vertalen naar een strip. Door middel van foto’s spelen zij hierin zelf de hoofdrol. De dialogen worden gevat in korte tekstballonnetjes en je eigen strip is klaar!

Camera-acteren

Wil je geen workshop achter, maar voor de camera? Dat kan ook! Waar moet je op letten wanneer je acteert voor de camera ten opzichte van een grote zaal vol publiek? We spelen samen enkele scènes waarin we vooral proberen om het klein te houden. Dat is behoorlijk lastig; maar de spelcoach geeft allerlei aanwijzingen hoe je dit zo overtuigend mogelijk kunt doen.

Elke workshop duurt 100 (of indien gewenst 120) minuten.

Stuur voor meer informatie of voor boekingen een e-mail naar info@bekijkt.nl.