Videobeats Workshops

Een project met geluid en beeld, waarin de scholieren op een creatieve manier een verbinding te leggen met de school en de buurt.

Videobeats, was een cultuureducatieproject voor de derde klassers, in samenwerking met de Hubertus Vakschool in Amsterdam-West.

In dit project gingen de leerlingen in duo’s aan de slag met het maken van videoclips. Ze maakten zelf geluiden, verzonnen beeld, namen het op en monteerden. Als decor hiervoor werd in eerste instantie de school gebruikt. De Hubertus Vakschool staat vol met unieke voorwerpen die inventief gebruikt kunnen worden voor het maken van geluiden. Daarnaast kan een diverse wijk als Bos en Lommer in Amsterdam West niet ontbreken in de film. De leerlingen gingen de straat op om fragmenten van hun favoriete plek in de wijk vast te leggen.

De eindresultaten werden door Bekijk ’t in een eindmontage van titels voorzien, en o.a. met geluidsnabewerking geschikt gemaakt voor presentatie. Inhoudelijk bleven de scholieren helemaal zelf verantwoordelijk voor hun filmpjes. De beste resultaten werden ingezonden voor de talentenjacht Ymere Best of West.