Sweelinck projectweek

De projectweek op het Sweelinck College in Amsterdam is elk jaar weer een fantastische belevenis waarin alle brugklassers en alle tweedejaars samen met Bekijk ‘t drie dagen lang intensief werken aan een eigen productie.

Met de tweedejaars leerlingen maakten we in de projectweek 2013 een XL editie van de film At Your School. Dat betekent extra intensieve workshops spel en audiovisueel en het maken van geanimeerde filmposters. We namen extra scènes op met de leerlingen, en eindelijk hadden we meer tijd voor de eigen opnamen met en door de scholieren! Daarnaast liep er een workshop verslaggeving rondom het hele project, waarin de scholieren video’s maakten en blogs schreven over het hele project. En het eindresultaat werd enkele weken later vertoond in Bioscoop Het Ketelhuis!

Met de eerstejaars herhaalden we wegens groot succes de videoclipbattle die we in schooljaar 2011-2012 deden. Bekende rappers (Keizer, Kimo en Jozeph), choreografen (Shaggy, Niki en Riquel) en regisseurs werkten samen met de brugklassers aan drie videoclips. Drie dagen lang werkten zij intensief aan tekst en dans. Op de laatste dag werd de clip opgenomen onder leiding van een professionele regisseur. En de winnende clip? Die zie je hier!

[social_share/]