Strada: de voorstelling

Het theaterseizoen 2011-2012 bracht een geheel nieuwe Strada! Deze interactieve jongerenvoorstelling, wederom geschreven en geregisseerd door Dick van den Heuvel, zat weer boordevol theater, muziek, dans en film. De cast bestond uit Sjoerd Dragtsma, Sanguita Akkrum, Sjoerd Spruijt, Juliette van Ardenne, Negativ en vast castlid Michael van Beek.

Ook was er weer een plek gereserveerd voor nieuwe Kunstbende-finalisten. Maar vooral scholieren speelden een grote rol in deze interactieve voorstelling.

Strada is wederom een bewerking van Italiaanse filmklassiekers als La Strada van Fellini en L’uomo delle Stelle van Giuseppe Tornatore; films over niet alledaagse talenten en straatartiesten. VMBO-scholieren speelden een belangrijke rol spelen bij de totstandkoming van de productie. Voor meer informatie daarover, bekijk het artikel ‘Strada workshops’.

We speelden in totaal 55 voorstellingen, van onze première op het Jonge Harten Festival in Groningen tot Spijkenisse en van Alkmaar tot Eindhoven. Twee weken speelden we in het Amsterdamse Rozentheater. In totaal bezochten 11.200 scholieren de voorstelling, waarvan zo’n  4.000 scholieren meededen aan de voorafgaande workshops op scholen.

[social_share/]