Strada 2

Wegens het succes van de eerste Strada, kwam er in 2008 een tweede versie van Strada, wederom boordevol dans, muziek, theater, fotografie, film en straatkunst. Regisseur Dick van den Heuvel herschreef het script en we stelden een nieuwe cast samen, vol met jong talent: acteur Sandro Lima, actrice en danseres Fifamè Awunou, rapper Adison dos Reis, rollerskater Lotte Lammers, rapper Jairzinho Winter en freestyle basketballer Michael van Beek.

Strada vertelt het verhaal van een groep jonge straatartiesten. De oplichter en straatartiest Zamp neemt een meisje, Cool, mee in zijn bakfiets. Samen trekken ze rond om op te treden. Dan ontmoeten ze Matto. Cool probeert zich samen met hem te ontworstelen aan de machtswellusteling Zamp. En dat leidt tot dramatische gebeurtenissen. Maar Strada draait ook om al die jongeren die hun kunsten vertonen op straat omdat hun kunsten daar geboren zijn. In een twintigtal clipachtige scènes flitst het verhaal, zappend langs film, fotografie, toneel, streetdance en rap aan het publiek voorbij.

Finalisten kunstbende
Ook finalisten van Kunstbende kregen een rol in de voorstelling Strada. Bekijk ’t selecteerde drie acts: de percussionisten van Challenge, de zombiedansvoorstelling van UDX en de rapformatie Zonen van de Zeerover. Met deze acts maakten we een professionele video-opname. Die clips werden in de voorstelling vertoond door hoofdrolspeler Zamp in zijn rijdende filmprojector.

Een eigen Strada
Na het bezoeken van de voorstelling boden wij scholieren de kans om zélf in de spotlight te staan. Tijdens diverse workshops, begeleid door professionele acteurs, breakdancers en rappers, speelden scholieren zelf mee in clips uit de voorstelling. Zij werkten toe naar een presentatie voor de camera, waarna het eindresultaat op dvd verscheen in hun eigen versie van Strada.

Ruim 40 voorstellingen
Strada
werd ruim 40 keer gespeeld in theaters door het hele land, en we gaven zo’n 150 workshops aan bezoekende scholieren. Dit interactieve theaterproject werd mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds, de Mondriaan Stichting, de VanDenEnde Foundation, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het Lindeweyfonds van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Gemeente Amsterdam en het Ministerie van OCW. Met dank aan CJP, de Westergasfabriek BV en Beam Systems.

[social_share/]