Docentenworkshop: Social Media

Docentenworkshop: Social Media

Hoe kun je sociale media op een creatieve manier gebruiken ter ondersteuning van het leerproces in de klas? Op basis van onze brede ervaring met de toepassing hiervan in de praktijk, hebben wij een workshop voor docenten ontwikkeld waarmee je de lessen aantrekkelijker en effectiever kunt maken.

Met direct bruikbare tips, lesbrieven en nazorg!

De workshop
Vertrekkend vanuit de praktijk gaan we, samen met de docenten, op zoek naar de talloze mogelijkheden die sociale media te bieden hebben. Dit zodat de docenten straks, samen met de leerlingen, de lesinvulling gemakkelijker en leuker kunnen maken. De workshop bestaat onder andere uit:

·         een inventarisatie van de praktijk, beperkingen en wensen;
·         privacy: je creatieve identiteit online;
·         communicatie met leerlingen;
·         co-creatie door middel van sociale media;
·         inspiratiesessies en praktijkvoorbeelden;
·         verschillende casussen en thema’s;
·         het bespreken van deze casussen;
·         een vragenronde en een gezamenlijke afsluiting.

Nazorg
Na het volgen van deze workshop ga je naar huis met praktische tips en voldoende les ideeën om sociale media te gebruiken. Dit ter stimulans van de creativiteit van je leerlingen en van jezelf! Daarnaast arrangeren we ook nazorg. Heb je vragen of hulp nodig naar aanleiding van deze workshop en je ervaringen in de klas? Dan staat Bekijk ’t klaar om je van dienst te zijn.

Voor wie?
De workshop is gericht op CKV-docenten, en is ook geschikt voor docenten Nederlands. Er zijn verschillende instapniveaus. Bij het boeken van de workshop stellen wij je een aantal vragen, waarna je wordt ingedeeld bij de workshop die het beste bij je past. Afhankelijk van het instapniveau besteden we meer of minder aandacht aan het concept “social media”. De lessenserie Mediawijsheid, gericht op de leerlingen, sluit goed aan op deze docentenworkshop.

workshop
120 minuten
€75
max. 15 docenten

Stuur voor meer informatie of voor boekingen een e-mail naar info@bekijkt.nl.

 

[social_share/]