Online lessen Bekijk ‘t

Online onderwijs is populair. Bekijk ’t heeft een reeks gratis filmlessen ontworpen voor vmbo-leerlingen van alle jaargangen en niveaus – van stop motion tutorial tot een snelcursus interviewen. Hieronder hebben we ze voor jou op een rijtje gezet!

Stop motion
Stop motion kun je inzetten voor vakken als aardrijkskunde, geschiedenis en scheikunde. In dit voorbeeld laat Bekijk ’t docent Michiel zien hoe je een stop motion filmpje maakt over de werking van het oog voor het vak biologie.

Angst en frustratie
Hoe ga je om met angst en frustratie? In een online lesbrief van IDFA en Bekijk ’t gaan leerlingen op zoek naar een antwoord op deze actuele vraag! Ze worden op weg geholpen door ‘krumpende’ jongeren uit Los Angeles en Bekijk ‘t-docent Mo Anouar. Die laatste legt in een YouTube video uit hoe je iemand interviewt.

Tijd voor reclame
Taalvaardigheid kun je op allerlei manieren oefenen. Zo legt Mo uit hoe je Zoom of Skype inzet om Frans, Engels, Duits of Nederlands te oefenen met een klasgenoot.

En Bekijk ’t docent Stefan laat je zien hoe je met taal en beeldtaal kunt spelen in een reclamefilmpje.

Vloggen
Vlogs zijn dé manier voor jongeren om te vertellen hoe ze ergens over denken. Ze zijn ook voor jou als docent interessant. Laat je leerlingen in een vlog een natuurkundige proef uitleggen of hun visie op een historische gebeurtenis. Mo geeft tips hiervoor in deze tutorial. 

Sluikreclame in vlogs
Stiekem reclame maken in een vlog. Hoe doe je dat en hoe herken je het als anderen het doen? Mo legt het uit in deze tutorial over sluikreclames (want zo heten die dingen)!

Makkelijk monteren
Het monteren van filmpjes hoeft niet moeilijk te zijn en je hoeft er geen dure programma’s voor te hebben. Bekijk ’t docent Michiel legt in twee filmpjes kort uit hoe je monteert op je mobiel.

Voor leerlingen met een iPhone.

Voor leerlingen met een Android telefoon.