Metropolis West

Hoe verbind je een school met de buurt? In het project Metropolis West gingen leerlingen van het Huygens College in Amsterdam-West de straat op om korte reportages van bedrijven en organisaties in de buurt te maken. Van legerdump tot garage, van supermarkt tot manege.

Onder begeleiding van Bekijk ‘t leerden zij filmen, interviewen en monteren. Het resultaat van dit project is de website www.metropoliswest.nl. En die werd op donderdag 8 mei gelanceerd in Zaal 111 met een vertoning van alle gemaakte filmpjes.

Dit project, Metropolis West, is een concreet voorbeeld van hoe de school een nieuwe invulling geeft aan de relatie met haar omwonenden. Een project waarin leerlingen in aanraking komen met wat er allemaal in de wijk te doen is én wie er in de wijk woont. En andersom: de wijk komt  in aanraking met de leerlingen en hun talenten. Want buurtbewoners, leerlingen en het stadsdeel zijn het erover eens: het is belangrijk om op een goede manier met elkaar in contact te komen,  je samen verantwoordelijk te voelen voor de wijk en je daar ook thuis te voelen.

Leerlingen ontmoeten de mensen die in de omgeving van de school wonen en werken. Ze stellen vragen die alleen zij kunnen bedenken. Ze stappen over nieuwe drempels. En leren van een professionele regisseur, Michiel Vaanhold, hoe je een interview afneemt, filmt en monteert. Dit resulteerde in een serie reportages die een podium verdienen.

 

[social_share/]