Metropolis West en Nieuw-West

Ook in 2016-2017 gingen leerlingen binnen Metropolis met camera en microfoon de wijk in om winkeliers en buurtgenoten te interviewen over uiteenlopende onderwerpen. De deelnemende scholen waren het Huygens College, die voor de derde keer deelnamen, en Praktijkcollege het Plein, voor wie het een primeur betrof. Wij gaven de leerlingen ter voorbereiding op de opnamedagen les in cameravoering en interviewtechnieken.

Interviewen
Samen met de leerling bedachten we de vragen die zij konden stellen. Uiteraard betrof dit zoveel mogelijk open vragen, waarna we de leerlingen aanmoedigden vooral goed dóór te vragen. Dat is best spannend, en daarin had de begeleider een belangrijke rol. Leerlingen gingen namelijk niet op eigen houtje de wijk in; voor ieder duo was er een begeleider om ze te helpen bij dit spannende moment. De begeleiders bestonden uit buurtbewoners of studenten die een didactische opleiding volgen. Samen maakten zij alle opnames en filmden het interview.

De resultaten monteerden de leerlingen tot een eindresultaat dat wij samen met hen bekeken in LAB111 (met het Huygens College) en Bioscoop het Ketelhuis (met Praktijkcollege het Plein). Een spannend moment, om jezelf terug te zien op het grote scherm. Maar ook een trots moment; om te laten zien dat je iets nieuws hebt geprobeerd, en dat het is gelukt!

Bekijk de resultaten van het Huygens College op Metropoliswest.nl. Ook in het schooljaar 2017-2018 voeren we Metropolis nog twee keer uit.