Metropolis Noord op de Bredero Mavo

Metropolis Noord op de Bredero Mavo

Hoe verbind je een school met haar omgeving? In Metropolis Amsterdam verkennen leerlingen van vmbo-scholen in Amsterdam de buurt van hun school. In deze editie trokken de brugklassers van de Bredero Mavo er met iPad en microfoon op uit om mensen en organisaties in de omgeving van hun school in beeld te brengen en aan het woord te laten. Van supermarkt tot kinderboerderij, van haringkar tot marktbezoeker.

Donderdag 25 juni werd de website MetropolisNoord.nl met daarop alle reportages, officieel gelanceerd in Stadsdeelhuis Noord in aanwezigheid van alle scholieren en -voor zover mogelijk op een werkdag- de deelnemende organisaties.

In 2014 startte Bekijk ’t met de Metropolisreeks en maakten ondernemers uit stadsdeel West als eerste op deze wijze kennis met scholieren. Leerlingen van het aldaar gelegen Huygens College filmden hun omgeving en die resultaten zijn te zien op MetropolisWest.nl. Volgend schooljaar neemt deze school opnieuw deel aan het project en verschijnt een tweede West-editie. Ook Metropolis Noord stopt niet na de Bredero Mavo: in schooljaar 2016 – 2017 breiden het Bredero Beroepscollege en Rosa Beroepscollege het noordelijke gedeelte van Amsterdam aanzienlijk uit door hun deelname.

Metropolis Noord wordt ondersteund door Fonds 21, Gemeente Amsterdam en stadsdeel Noord.