Mediaworkshops aan jongeren in Hoornaar

Bekijk ’t werd gevraagd om een serie mediaworkshops te verzorgen voor een groep van circa 8 jongeren van 12-14 jaar in Hoornaar. Het doel was om ze te leren hoe ze d.m.v. audiovisuele media hun stem kunnen laten horen over hun leefomgeving.
We geven de workshops op vijf zaterdagen, in Hoornaar.

Reportages en vlogs

In de serie workshops begeleidden we de jongeren zowel inhoudelijk als technisch in het maken van audiovisuele reportages en vlogs. We lieten ze brainstormen over onderwerpen, scenario’s maken, organiseren en produceren. Ze kregen les in cameratechniek, kaders en standpunten, interviewtechniek en montage. Ze leerden hoe je een vlog maakt, hoe je je reportage kunt versterken met animaties, geluid, titels et cetera. Dit alles aan de hand van praktische opdrachten, waar ze vervolgens weer reflectie op kregen.

Aan het eind van de workshopserie hebben ze in duo’s elk een of meer reportages gemaakt over de onderwerpen die ze zelf in het begin hebben bedacht. En ze beschikten dan niet alleen over de skills om hun mening op een goede en doeltreffende manier te verwoorden en in beeld te brengen, maar ook hoe ze dat onder de aandacht van anderen kunnen brengen.