Lesmateriaal bij ISHUES

Lesmateriaal bij ISHUES

Bekijk’t heeft audiovisueel lesmateriaal ontwikkeld bij ISHUES, in opdracht van ISH. ISHUES bestaat uit de voorstellingen VADERS en GENE; voorstellingen in de serie ISH Nieuwe Makers. Hierin biedt cross-over dansgezelschap ISH talentvolle makers de kans om, onder begeleiding van artistiek leider Marco Gerris en een persoonlijke coach, een voorstelling te maken in de ISH-traditie.

In danstheatervoorstelling VADERS maken we kennis met een vader en zijn opgroeiende dochter. Hij knuffelt haar, maar bepaalt ook duidelijk de regels. Op een dag trekt hij plots de deur achter zich dicht en laat hij zijn dochter in de steek. Een voorstelling over een man die ondanks alles nog steeds haar vader is.

In GENE komen twee jonge vrouwen tijdens een communicatietraining tot de ontdekking dat  ze een gemeenschappelijke geschiedenis hebben. Een voorstelling waarin dans, cabaret en muziektheater samen de puzzelstukjes vormen van een intense intrige. Twee zusjes ontdekken dat je altijd kunt kiezen waar je naartoe wilt, maar nooit kunt veranderen waar je vandaan komt.

Bij ISHUES heeft Bekijk ‘t, in samenwerking met vaste regisseur Michiel Vaanhold, zowel voorbereidend lesmateriaal als een nabespreking gemaakt. Bestaande uit filmpjes en een docentenhandleiding. Ga voor de speellijst naar de website van ISH!