ISH – DJ Mozart

De workshop DJ Moz’ART is een creatieve snelkookpan, en tegelijk een ideale voorbereiding op de meeslepende en wervelende voorstelling!

In samenwerking met ISH en Karlijn Benthem heeft Bekijk ‘t een workshop ontwikkeld die voorafgaat aan de voorstelling DJ Moz’ART. De leerlingen horen daarin niet letterlijk waar de voorstelling over gaat of hoe de maker het gemaakt heeft. Maar ze gaan dat wel ervaren – door in deze workshop op een speelse manier aan het werk te gaan met thema’s en muziek uit de voorstelling.

Tijdens de workshop werken we met spelelementen, beweging, muziek en video. In een voortdurende spelvorm leren de deelnemers bijvoorbeeld dat – net als in de voorstelling – meerdere acteurs één personage kunnen spelen. Maar ook hoe je iets zonder woorden kunt uitbeelden. Ze gaan reageren op muziek uit de voorstelling, en ze gaan een brief (of tweet, of sms) aan de puber Mozart schrijven. Dit alles in een samenhangende lijn – elk onderdeel bouwt telkens door op het voorafgaande. En uiteindelijk gaan ze tekst, beweging en muziek verbeelden in een kort filmpje, gebruikmakend van Vine of Instagram.

 

[social_share/]