Green screen workshop

Green screen workshop

Eventjes op reis met green screen

Voor alle leerjaren in het voortgezet onderwijs

Soms wil je even ontsnappen aan de realiteit, vooral met al die hele en halve lockdowns van de afgelopen twee jaar. De Bekijk ’t green screen workshop maakt het voor leerlingen mogelijk om stiekem eventjes weg te gaan, terwijl ze gewoon op school zitten. 

Zo kunnen ze een bezoekje brengen aan een plek waar ze veel liever zouden willen zijn. Bijvoorbeeld bij een concert, op een zonnig eiland heel ver hier vandaan, of gezellig op de bank bij opa en oma thuis.

Green screen aanbod 2 935 x 700

Samen aan de slag en meteen resultaat

Na (een korte) uitleg door een ervaren filmdocent maken de leerlingen in groepjes hun eigen green screen filmpje. Ze kiezen samen een foto of bewegend beeld van een plek waar ze graag zouden willen zijn. Vervolgens experimenteren ze met de mogelijkheden van green screen. Op het scherm van de iPad waarmee ze filmen zien ze meteen het resultaat terug.

En best belangrijk om te weten: de Bekijk ‘t green screen workshop is niet alleen leerzaam, maar ook super leuk om te doen!

Leerdoelen

  • Trainen van je verbeeldingskracht en creativiteit
  • Oefenen in het samenwerken met klasgenoten
  • Kennis opdoen over het werken met green screen

Het is ook mogelijk om aan te sluiten op thema’s die op school spelen of om de workshop aan te passen. Neem vrijblijvend contact op met ons Hoofd Educatie Ellenoor Bakker via [email protected] en ontdek wat de mogelijkheden zijn.

Goed om te weten

  • De workshop is geschikt voor alle leerjaren van het voortgezet onderwijs
  • Duur: 100 minuten
  • Locatie: op school
  • Wij zorgen voor iPads, lampen en green screens

Meer weten over deze workshop?

Mail [email protected] of bel 020 58 181 50.