Gastles Cultuureducatie VMBO

Al meer dan tien jaar zijn we bij Bekijk ’t actief in het onderwijs. In die tijd hebben we veel inzicht gekregen in de leefwereld van jongeren. Hierin spelen nieuwe en sociale media een grote rol. Van dit gegeven maken we tijdens onze workshops veelvuldig gebruik. Door aan te sluiten bij hun leefwereld ontstaat er al snel een grote bereidheid om mee te doen.

Studenten leren tijdens de gastles hoe ze nieuwe en sociale media op een creatieve wijze kunnen inzetten binnen het voortgezet onderwijs. De focus ligt hierbij op het VMBO. Aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden wordt gekeken naar een positieve benadering van de doelgroep en de media. Deze koppelen we aan theorie over cultuurparticipatie. Daarnaast besteden we uitgebreid aandacht aan de mogelijkheden die de media bieden. Met name voor een actieve en creatieve participatie van deze moeilijk te bereiken doelgroep. De gastles heeft een actieve vorm en er is volop ruimte voor discussie, het oplossen van casussen en eigen input.

Student: “Er is een nieuwe wereld open gegaan met media vormen die ik nog niet kende en ga onderzoeken nu.”

Student: “De workshopdocent speelt goed in op de belevingswereld van onze leerlingen. Ze neemt ons serieus en daar door voel je je gehoord. Ze staat open voor discussie.”

Voor wie?
De gastles is ontwikkeld voor MA-studenten Kunsteducatie, maar kan dusdanig worden aangepast dat het ook voor BA-studenten geschikt is.

Lengte:
3 uur
Kosten:
275 euro

Stuur voor meer informatie of voor boekingen een e-mail naar roos@bekijkt.nl