De herkansing: een VR-film waarin je kunt meespelen!

De herkansing is een virtual reality-film waar scholieren aan kunnen meedoen. De film is echter nog niet af: er ontbreken vier cruciale scènes. Deze scènes gaan jullie leerlingen maken!

Na het succes van de eerste participatiefilm At Your School volgt nu De herkansing. Shira, Ruben en Yesin hebben nog éen kans om over te gaan: de herkansing. Helaas hebben ze nauwelijks geleerd en kunnen ze alleen nog een voldoende halen wanneer ze de antwoorden van te voren in kunnen zien. De drie leerlingen besluiten in hun wanhoop de geest van de overleden conrector op te roepen: hij is de enige die alle examenopgaven kende. Deze actie blijft niet zonder gevolgen…

Bekijk de trailer hier.

Twee workshops op school

In twee achtereenvolgende workshops maken de leerlingen kennis met virtual reality. De eerste workshop is een introductieles over filmen in 360 graden. Om de leerlingen te inspireren en te enthousiasmeren krijgen ze unieke voorbeelden van VR-films te zien door een professionele headset. Voor hun eigen bijdrage aan De herkansing zullen de leerlingen verschillende rollen vervullen: acteur, setdresser, sounddesigner. Alle leerlingen krijgen een zinvolle rol in het proces.

In de tweede workshop worden de missende scènes uit de film opgenomen. Leerlingen werken in vier groepjes onder begeleiding van een Bekijk ‘t VR-filmdocent aan een eigen scène, met een eigen 360 graden camera. Bekijk ‘t monteert de scènes van de leerlingen in de VR-film en zo ontstaat een complete film. Als de montage klaar is, krijgen de leerlingen hun eigen versie van De herkansing te zien.

Bezoek aan Imagine Film Festival

Alle deelnemende klassen worden uitgenodigd bij het Imagine Film Festival in het EYE Filmmuseum. Er wordt een speciaal scholierenprogramma georganiseerd en er zijn prijzen te winnen voor de beste bijdragen aan De herkansing.

Ben je enthousiast geworden en wil je je school opgeven voor dit unieke project? Of wil je meer weten over dit project? Stuur een e-mail naar Roos Dickhout: roos@bekijkt.nl.

Het project De herkansing is een coproductie van Bekijk ‘t en Imagine Film Festival in samenwerking met regisseur Lucia Galindo Martinez, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Fonds 21. Met dank aan: Cburg College, het practoraat Het Nieuwe Kijken van het Mediacollege Amsterdam en Samsung.

Making of