Bekijk ’t Filmdag

Leer de basis van het filmen

Bekijk 't Filmdag

Filmen: kaders en standpunten

In deze workshop leer je de basis van filmen. Welke shots zet je in om een verhaal te vertellen? Welke camerastandpunten kun je allemaal gebruiken? En waarom kies je bij een bepaalde scène eerder voor een mooie close-up, dan een totaalshot? Na deze workshop weet je hier alles van én heb je geleerd dit toe te passen in een korte scène.

Bekijk t filmdag 1 935 x 700
Bekijk t filmdag 2 935 x 700
Bekijk t filmdag 3 935 x 700

Camera-acteren

Wil je geen workshop achter, maar voor de camera? Dat kan ook! Waar moet je op letten wanneer je acteert voor de camera ten opzichte van een grote zaal vol publiek? We spelen samen enkele scènes waarin we vooral proberen om het klein te houden. Dat is behoorlijk lastig, maar de spelcoach geeft allerlei aanwijzingen hoe je dit zo overtuigend mogelijk kunt doen.

Green screen en special effects

Waarom wordt green screen ingezet en hoe werkt het? In deze workshop nemen we scènes op in green screen. Je belandt in een weiland met koeien, vliegt door het universum of bent te gast op een bruiloft in Kazachstan. Er worden een regisseur en cameraman aangewezen, en natuurlijk zijn er acteurs nodig. Samen maak je de scène en leer je op een actieve manier over het principe van green screen. Indien nodig kunnen er special effects worden toegevoegd!

Grime

De leerlingen leren elkaar geloofwaardig te veranderen met behulp van schmink, make up en andere grime-attributen. Hoe laat je een wond er zo echt mogelijk uitzien en hoe maak je een wrat op een neus? De leerlingen leren én doen het tijdens deze workshop Grime.

Foley

In de workshop Foley voegen de leerlingen geluid toe aan film. Tijdens een filmopname ligt de focus van de geluidstechnicus op de dialoog, hierdoor gaan omgevingsgeluiden verloren. Met de Foley-techniek worden verschillende geluiden achteraf opgenomen in een speciale studio, denk aan voetstappen of een deur die dichtslaat. De leerlingen bestuderen een aantal filmfragmenten en zorgen vervolgens zelf voor het juiste geluid daaronder.

Stop motion

Iedereen kent wel de stop motion filmpjes van Buurman en Buurman en Wallace & Gromit. In deze workshop gaan de leerlingen zelf aan de slag met stop motion. Ze schrijven een script, beelden dit uit met de juiste voorwerpen en/of personen en nemen dit op met een speciaal stop motion programma.

Overtuigende reclames

In reclames wordt slow motion vaak ingezet om de positieve kanten van een product te benadrukken. In deze workshop maken leerlingen zelf een reclame met voice-over en een onderdeel in slow motion. Ze leren op een actieve manier hoe producenten je overtuigen hun product te kopen.

Meedoen?

Stuur voor meer informatie of voor boekingen een e-mail naar [email protected].

De duur van de workshops kan – in overleg – variëren tussen de 60 en 120 minuten.