Bekijk ‘t op Imagine Film Festival

Op 11 april kwamen de klassen die hebben deelgenomen aan het filmproject De herkansing met z’n allen naar het Imagine Film Festival in Eye, Amsterdam. Daar vond een feestelijke uitreiking plaats van de Golden Gear Awards voor de beste bijdragen aan de film. Er waren awards voor de beste acteur en actrice en voor de beste spooky scène. Voorafgaand aan de uitreiking waren stukjes uit de film op het grote doek te zien en na afloop zagen de leerlingen enkele fantastic shorts uit het filmprogramma van het Imagine Film Festival.

De herkansing is een virtual reality-film waaraan scholieren mee kunnen doen. Tijdens de filmworkshops op school leren de leerlingen hoe filmen werkt met een 360° camera en samen met een regisseur nemen ze de ontbrekende scènes op. Bekijk ’t monteert het tot een complete film die tijdens de laatste workshopdag met een VR-bril op te zien is.

De herkansing is een coproductie van Bekijk ‘t en Imagine Film Festival in samenwerking met regisseur Lucia Galindo Martinez, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Fonds 21. Met dank aan: Cburg College, het practoraat Het Nieuwe Kijken van het Mediacollege Amsterdam en Samsung.