AYA – Eerste Keer

De dansvoorstelling Eerste Keer van de Danstheater AYA bestaat niet alleen uit professionele dansers op het podium maar ook uit dansende scholieren op film!

In samenwerking met Danstheater AYA hebben we een methodiek ontwikkeld, waarbij leerlingen van bezoekende scholen zelf konden deelnemen aan de voorstelling Eerste Keer. Leerlingen konden auditie doen voor een rol op film in de voorstelling en op basis van de auditie werden er leerlingen uitgekozen om duetten te dansen óf een groepschoreografie te dansen. Dit werd opgenomen door filmmaker Michiel Vaanhold en kreeg een plekje in de voorstelling.

Eerste Keer is een enerverende, hilarische voorstelling van Danstheater Aya. Het begint met een ontmoeting. In kleine groepjes ga je met twee van de dansers naar een plek in het theater. Daar vertellen ze over hun eigen eerste keer. Elke groep hoort andere vertrouwelijke verhalen.

Het tweede deel speelt zich af in de theaterzaal. Acht dansers. Voor de eerste keer. Oog in oog met elkaar. Er zijn misverstanden. Er is overmoed. Er ontstaan vonkende liefdes. Er is een klungelige bekentenis. Er klinken snoeiharde afwijzingen. Voor de eerste keer. Ogen dicht, het diepe in. Misschien komt er wel een tweede keer.

Foto: Ben van Duin.

[social_share/]