Op woensdag 17 april kunnen Amsterdamse leerkrachten, vakleerkrachten, cultuurcoördinatoren, directeuren én stagiaires van de Pabo mee Met Mocca naar Cultuur naar het Imagine Film Festival!

Voor deze middag is de psychologische thriller School’s out geprogrammeerd. Na afloop is er een Q&A met regisseur Sébastian Marnier én bij voldoende aanmeldingen zal Bekijk ‘t samen met Imagine Film Festival een kennismaking organiseren met de VR-workshop De herkansing. Aanmelden, ook voor de workshop, kan hier.

Met Mocca naar Cultuur is een initiatief van Mocca, het expertisecentrum van cultuureducatie in Amsterdam. Medewerkers in het onderwijs kunnen zich maandelijks laten inspireren door het gevarieerde cultuurprogramma in Amsterdam, vaak met gratis voorstellingen en rondleidingen.

Bekijk ’t maakt scholieren enthousiast voor filmmaken en doet dat vooral op vmbo-scholen. Het virtual reality-filmproject De herkansing is een 360°-film waaraan scholieren mee kunnen doen, de film is namelijk nog niet af. Onder begeleiding van een Bekijk ’t VR-filmdocent en een regisseur zullen de leerlingen de missende scènes opnemen. Uiteindelijk krijgen de leerlingen hun complete versie van De herkansing op professionele VR-brillen te zien en krijgen ze een cardbox mee naar huis om de film ook thuis te kunnen zien.

Meer weten over Bekijk ’t en De herkansing? Mail Roos: roos@bekijkt.nl en meld je gelijk aan voor onze nieuwsbrief!
Hopelijk tot 17 april bij het Imagine Film Festival in EYE, Amsterdam!

Het project De herkansing wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (innovatieregeling) en Fonds 21. Mer dank aan Cburg College, Mediacollege Amsterdam en Samsung.