Op maandag 15 april van 19.00 tot 21.30 uur vindt het allereerste Documaken.nl Filmfestival plaats! Onder het genot van een hapje, drankje en leuk gezelschap worden in filmtheater Het Ketelhuis op het Westergasterrein in Amsterdam de beste profielwerkstuk-documentaires van het afgelopen jaar vertoond. De aanwezige jury bepaalt uiteindelijk wie er met een heuse award naar huis gaat!

In deze tijd filmen jongeren wat af. Hoe leuk is het dan om voor je profielwerkstuk een documentaire te mogen maken! Precies voor dat doel is documaken.nl in het leven geroepen. Op deze website leren leerlingen stap voor stap aan hun documentaire te werken. Per stap wordt er feedback gegeven door een begeleider. In de gratis leerpaden op de site geven professionele documentairemakers tips in video-tutorials. Er is een leerpad voor havo/vwo, voor vmbo-t en voor docenten. Ook zijn er op de site inspirerende voorbeelden te zien van scholieren die al een documentaire gemaakt hebben!

Op het Documaken Fimfestival zijn leerlingen en leraren aanwezig van de vier pilotscholen die meedoen aan het Documaken-filmproject: Montessori Lyceum Amsterdam, 4e Gymnasium Amsterdam, Hervormd Lyceum Zuid (Amsterdam) en SG de Rietlanden (Lelystad). Per school worden de twee beste profielwerkstuk-documentaires vertoond (maximaal 10 minuten per documentaire).

Documaken is een project van Jasper Vreken (filmdocent Montessori Lyceum Amsterdam) in samenwerking met Bekijk ‘t filmeducatie, en filmdocenten Malu Sanders (4e Gymnasium Amsterdam), Remon Klik (Hervormd Lyceum Zuid) en Vera Hageman (SG de Rietlanden Lelystad). Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Leraren Ontwikkelfonds.

Ook meedoen als school aan Documaken? Mail Roos: roos@bekijkt.nl.