Shira, Ruben en Yesin hebben nog één kans om over te gaan: de herkansing. Helaas hebben ze nauwelijks geleerd en kunnen ze alleen nog een voldoende halen wanneer ze de antwoorden van te voren in kunnen zien. De drie leerlingen besluiten in hun wanhoop de geest van de overleden conrector op te roepen: hij is de enige die alle examenopgaven kende. Deze actie blijft niet zonder gevolgen…

Bekijk hier de trailer!

Na het succes van de eerste participatiefilm At Your School gaat Bekijk ’t nu in samenwerking met Imagine Film Festival, regisseur Lucia Galindo Martinez en producer Maja Trivanovic een virtualreality-film maken waar scholieren aan kunnen meedoen: De herkansing.

In twee achtereenvolgende workshops leer je wat filmen in 360° met zich meebrengt, en hoe je zelf een creatieve bijdrage kunt leveren aan dit suspense verhaal in VR. Daarna bezoeken deelnemende klassen het Imagine Film Festival in EYE, waar een speciaal scholierenprogramma wordt gepresenteerd en prijzen te winnen zijn voor de beste bijdragen aan De herkansing. Wil je met jouw school ook meedoen? Stuur een mailtje naar roos@bekijkt.nl.

Het project De herkansing wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (innovatieregeling) en Fonds 21. Mer dank aan Cburg College, Mediacollege Amsterdam en Samsung.