Drie leerlingen moeten de volgende dag een herexamen doen. Het is hun laatste kans, maar ze hebben zich niet goed voorbereid en gaan het vrijwel zeker niet halen. In hun wanhoop proberen ze de geest van de overleden conrector op te roepen, de man die alle examenopgaven kende. Die actie blijft niet zonder gevolgen, om het maar zacht uit te drukken.

Na het succes van de eerste participatiefilm At Your School gaat Bekijk ’t nu in samenwerking met Imagine Film Festival, regisseur Lucia Galindo Martinez en producer Maya Trivanovic een virtual reality film maken waar scholieren aan kunnen meedoen: De Herkansing. In twee achtereenvolgende workshops leer je wat filmen in 360° met zich meebrengt, en hoe je zelf een creatieve bijdrage kunt leveren aan dit horrorverhaal in VR. Daarna bezoeken deelnemende klassen het Imagine Film Festival in EYE, waar een speciaal scholierenprogramma wordt gepresenteerd en prijzen te winnen zijn voor de beste bijdragen aan De Herkansing. Wil je met jouw school ook meedoen? Stuur een mailtje naar luc@bekijkt.nl.

Het project De Herkansing wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (innovatieregeling) en Fonds21.