Donderdagochtend 11 april zijn tijdens het Imagine Film Festival de Golden Gear Awards uitgereikt aan de deelnemende leerlingen van het virtual reality-filmproject De herkansing.

Verwachtingsvol komen de leerlingen van het Montessori Lyceum Amsterdam de grote filmzaal van EYE binnengelopen. Al snel zijn ze onherkenbaar door een grote VR-bril op hun hoofd. Op de VR-bril het eindresultaat van hun bijdragen aan de VR-horrorfilm De herkansing. Een grappig gezicht en gehoor: de ene leerling kijkt achter zich en de andere leerling kijkt op hetzelfde moment totaal de andere kant op. Hier en daar een gilletje.

Na het zien van de film komen de deelnemende leerlingen van het Cburg College de zaal in. Actrice Mounira Mansour, bekend van SpangaS en #Forever én van De herkansing, heet alle leerlingen welkom. Na een kort interview met regisseur Lucia Galindo Martinez en producer Maja Trivanovic van De herkansing is het grote moment daar: de uitreiking van de Golden Gear Awards voor de beste acteur/actrice en voor de beste spooky scène. Voor de tweede en derde plaats zijn er goodiebags en eeuwige roem. Uit handen van Mounira Mansour ontvangen de winnaars een heuse gouden VR-bril.

Na de feestelijke uitreiking wordt de zaal weer donker: het is tijd voor vier fantastic shorts van het Imagine Film Festival.

Winnaars:
Beste spooky scène
:
3e prijs: Cburg College klas 3A, de drie monsterjongens voor het raam
2e prijs: MLA groep 4: Fien, Aya, Sien, Lupe en Elvi
Winnaar: Cburg College klas 3B, de ‘what the fuck’ scène van Nifi, Samillio, Reshawn, Rais

Beste acteur/actrice:
3e prijs: Cburg College klas 3C, Jay
2e prijs: Cburg College klas 3A, Dessai en Linda
Winnaar: MLA groep 4, Hedda