Stel je voor, King Kong staat bovenop een New Yorkse toren met Ann, de vrouw waar hij verliefd op is. Vliegtuigen proberen hem aan te vallen en dat lukt; hij valt van de toren! Nu gaan we deze scène in stop motion namaken in de klas! Hoe ga je King Kong en Ann namaken? Hoe laat je King Kong vallen zonder dat je hand in beeld komt? En hoe maak je die toren na? Je moet heel creatief zijn om dat te bedenken en maken! Alle tweedejaars leerlingen van het Montessori Lyceum Amsterdam maakten op deze manier bekende filmscènes na in stop motion. De eindresultaten vertonen we woensdag 25 april in Rialto!

Brainstormen en shots maken
We voeren het project uit met de vakken textiel, drama, film, tekenen en muziek: ieder vak z’n eigen invalshoek. De leerlingen brainstormen per groepje hoe ze de scène na willen maken en met welke materialen. Ze werken hun ideeën uit op een storyboard en materialenlijst. Zij kunnen bijvoorbeeld poppetjes maken van klei en sneeuw van watjes. Na het brainstormen werken ze het plan uit en maken alle shots. Uiteindelijk plakken ze de shots aan elkaar in de montage én het geluid uit de filmscène komt eronder.

Eindresultaten
Op woensdag 25 april vertonen wij in Rialto de zelfgemaakte stop motions. De leerlingen kunnen dan hun nagemaakte filmscènes bekijken en natuurlijk ook die van hun klasgenoten. Wij hopen weer op een geslaagde middag!