Bekijk ’t en Imagine Film Festival verwelkomen de klassen die meegedaan hebben aan De herkansing.

De herkansing is een virtual reality-film waaraan scholieren mee kunnen doen. Tijdens de filmworkshops op school leren de leerlingen hoe filmen werkt met een 360° camera en samen met een regisseur nemen ze de ontbrekende scènes op. Bekijk ’t monteert het tot een complete film die tijdens de laatste workshopdag met een VR-bril op te zien is.

Op 11 april komen de klassen die hebben deelgenomen aan het filmproject De herkansing met z’n allen naar het Imagine Film festival in Eye, Amsterdam. Daar zal de prijsuitreiking plaatsvinden voor de beste bijdragen aan de film. Wie is de beste acteur, de beste setdresser, de beste sounddesigner? Voorafgaand aan de uitreiking zijn stukjes uit de film op het grote doek te zien, en de leerlingen zullen enkele fantastic shorts van het festival te zien krijgen.

Tijdens Imagine Film Festival is De herkansing voor de reguliere bezoeker te zien met een VR-bril op. Hoe bijzonder is dat, de film van je leerlingen op een heus filmfestival!

Het project De herkansing is een coproductie van Bekijk ‘t en Imagine Film Festival in samenwerking met regisseur Lucia Galindo Martinez, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Fonds 21. Met dank aan: Cburg College, het practoraat Het Nieuwe Kijken van het Mediacollege Amsterdam en Samsung.

Het Imagine Film Festival is het jaarlijkse filmfestival dat plaatsvindt in Eye en waar de fantastische film centraal staat. Dit jaar vindt het festival plaats van 10 tot 20 april 2019. Laat je elf dagen verrassen en verbazen door fantasy-, sciencefiction-, horror-, martialarts- en animefilms.

Leerlingen van Cburg College bekijken hun eigen versie van De herkansing